dilluns, 23 de juliol del 2012

Introducció

Alta Ribera d'Ebre






Iniciem un bloc, dedicat a la Flora del nord de la Ribera d'Ebre, embrió de la futura Flora, les dades de la qual portem acumulant des de 1979.


Seran molt d'agrair totes les informacions que els bons i bones observadors/es naturalistes de la comarca ens pogueu cedir. Anirem pujant espècies i fent alguns comentaris. En general, les espècies són del que anomenem Alta Ribera d'Ebre, és a dir, aquelles poblacions que malgrat ser de les més belles de Catalunya han estat excloses com a Patrimoni de la Humanitat pel seu sacrifici d'aportació d'energia a l'Estat Espanyol i al Francès. Les poblacions que hi volem incloure són Riba-roja, Flix, La Palma, Ascó i Vinebre; a més, inclourem flora de part de les poblacions del Baix Matarranya-Segre (Faió i Mequinensa) i de part dels municipis del Segrià-les Garrigues (Almatret, Maials i Bovera).

Moltes gràcies per seguir el blog, per les vostres aportacions, pels vostres ànims, per les vostres crítiques.




De casa estant veig com la riuada s'ha emportat les llenties d'aigua, dia gris, núvol, lo riu baixa escandalós, brama!
jo encara posant hores pel MIR, 23 de gener de 2013 (Clic per engrandir)



4 comentaris:

  1. No puc trovar en aquest blog,el boix ''boj'' en castella,tipica planta que a Flix,es trove per les contrades de l'ermita del Remei.

    Gracies per crear aquest blog tan fabulos i educatiu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot arribarà riudebaix, sola pujo 1 espècie diària i el blog es va començar l'1 d'agost, quan el pugi tel dedico,
      són d'agraïr les aportacions i els comentaris
      Salut!!!!

      Elimina
  2. Donat que agraïm totes les participacions seria interessant obrir el perfil públic de blogger :)

    Gràcies a tu per seguir-lo, riudebaix!

    ResponElimina
  3. Des de Mequinensa, absolutament bocabadat i agrait a la vostra feina. M'heu resultat molt utils per classifcar unes quantes especies (no soc botànic). A més, em fa l'efecte de que el bloc ha anat millorant molt amb el temps. Les indicacions de cada part de la planta son una pasada. El que trovo que estaria be seria georeferenciar (coordenades) cada fitxa; no és cap crítica, eh? Només una sugerència.
    Teniu totes les especies catalogades? o encara en falten?

    ResponElimina

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...