dimarts, 1 de gener del 2013

Almesquí

Narcissus assoanus Duf.


Feliç any 2013 a les bones persones.

Vegeu les entrades de Narcissi





Cliqueu la foto per engrandir

La primera foto del 2013 és molt estimada per mi; bé no és una foto, és el primer exemplar del meu herbari (FLS), ara amb més de 12.000 plecs. He tingut molta cura de no danyar cap població en agafar mostres i, ara per ara, la població dels Vingalis de Pepito i Batiste del Sant, ara de Ferran del Sant (Fill de Teresina del Sant i Fernando Lloret) està esplendorosa i aquesta recol·lecta ha servit, entre d'altres coses, per descriure un híbrid nou que porta el nom de la meva mestra, excel·lent i volguda mestra i companya, ara traspassada cruelment, la Catedràtica de Botànica de la UAB, la Dra. Maria Àngels Cardona i Florit: Narcissus x Cardonae Lloret Sabaté & Fernández Casas. Vam posar el nom amb l'estimable mestratge del número 1 en l'estudi dels Narcissi, el Professor i Catedràtic i Científic del CSIC, el Dr. Francisco Javier Fernàndez Casas que és el botànic que més m'ha ensenyat. Un petit homenatge per a tots ells.

Espero que els lectors del bloc em permetin aquesta petita llicència. (El plec és l'original i encara està en procés de restauració)



Primer del 2013


Primer del 2013


2 comentaris:

  1. Bon dia i Bon Any Ferran. Que sigui profitós per a tots, i sobretot per a les bones persones.
    Una abraçada des del peu del Montseny, i a veure si un dia t'hi escapes i ens retrobem !!
    Quim Reberté

    ResponElimina
  2. Gràcies Quim, ara mateix estic al mas, a Flix, al costadet del foc, que ft fred de collons!!! dema atrenc d'aba a emorçar a butifarres a les 7 i a les 8 a esporgar oliveres entre el gebre i la boira. Ara 5.000.000 d'estels il·luminen l'univers!!!! els mateixos que vosaltres també podeu veure. Salut i records a Montse.

    ResponElimina

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...