dijous, 10 de gener del 2013

Riba-roja d'Ebre



Riba-roja és essència del riu que rega tota l'Alta Ribera. La vista està presa des del camí del marge esquerre del riu que uneix la presa amb el poble pel nou pont. La barca ha passat, desgraciadament, a la història; encara hi queda, però, la forta personalitat del camí de Sirga. Tram navegable des de Sebes, a Flix, fins prop de la presa. A primer terme, comunitat de ginesta vimetera, abundant a tota la comarca, al darrere camps d'aulivers.





Vista del poble des del nou pont; la vila està situada al marge dret del riu. A primer terme veiem els embarcadors nàutics, entre fragments de boscos de ribera, dominats per xops i aubens.




Part superior de la presa; a l'esquerra les vores de nivell estable amb herbassars humits i estadis inicials de la formació del bosc de ribera. Al fons les muntanyes que culminen a Almatret la zona objecte del nostre estudi, amb pinedes molt aclarides i brolles de romer i xipell, amb arçot i abundants garrigues on domina el coscoll.





L'Ebre a l'alçada de Riba-roja; a l'esquerra les Sènies i el camí cap a Almatret, Maials i Sebes. Els canyars dominen totalment les vores del marge esquerre mentre que al marge dret hi arriben els fragments de les esmentades brolles de romer i xipell amb arçot i abundants garrigues on domina el coscoll.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...