divendres, 31 d’agost del 2012

Llengua d'Oca

Potamogeton nodosus Poir.

Plantes amb inflorescències a l'Ebre, Ascó

Hidròfit radicant rizomatós, que supera de vegades els 2 m des del seu arrelament al fons del riu fins a les fulles que suren a la superfície.


Plantes amb detall d'inflorescències i fulles a l'Ebre, Flix

Fulles lanceolades, les que suren peciolades, i unes poques submergides semblants a les primeres però amb certes diferències  i amb una beina que envolta la tija i finalment desapareix; d'uns 30 x 5 cm amb el pecíol, el limbe té de 9 a més de 30 nervis ben visibles. Subratllem la variabilitat de les fulles tant de les submergides com de les surants.



Detall de la inflorescència, Riba-roja

Inflorescència en forma d'espiga erecta de fins a 5 cm, el peduncle és una mica més gruixut cap a l'àpex. Les flors són molt petites i difícils d'observar i els carpels (fruits) fan fins a 4 mm.




Detall de al nflorescència, Riba-roja vers Mequinensa

Viu a l'Ebre i molt rarament en algun altre curs d'aigua, normalment en aigües somes, recolzes del riu o llocs amb poca corrent. L'hem vist també en basses on l'aigua hi roman durant tot l'any.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...