Portulaca oleracea L.
És una herba anual que pot arribar al mig metre en llocs humits i adobats, normalment és ajaguda però algunes branques són erectes. La tija te una coloració vermellosa molt típica.
Les fulles són espatulades de fins a 3 cm de llarg, són gruixudes i carnoses, tenen forma d'espàtula. Les flors surten de les aixelles de les tiges i fan 1 cm de diàmetre aproximadament.
La corol·la té els pètals grocs, sovint en nombre variable. El fruit és una càpsula que a la maduresa s'obre com la tapa d'una olla, d'aquí el nom de (Portucala = portula = porta menuda [opercle]).
S'ha consumit tradicionalment en amanida, tant les fulles com les tiges, es poden barrejar amb alguna fulla de salat blanc ; també s'ha vingut consumint com a verdura cuita, amb mongeta i patata o bé bledes i borratja.
Mata ajaguda de verdolaga, conreus de Vinebre |
És una herba anual que pot arribar al mig metre en llocs humits i adobats, normalment és ajaguda però algunes branques són erectes. La tija te una coloració vermellosa molt típica.
Verdolaga en flor |
Les fulles són espatulades de fins a 3 cm de llarg, són gruixudes i carnoses, tenen forma d'espàtula. Les flors surten de les aixelles de les tiges i fan 1 cm de diàmetre aproximadament.
Algunes mates són ascendents i no estan ajagudes |
La corol·la té els pètals grocs, sovint en nombre variable. El fruit és una càpsula que a la maduresa s'obre com la tapa d'una olla, d'aquí el nom de (Portucala = portula = porta menuda [opercle]).
Fulles, tija rojenca i flor de verdolaga |
S'ha consumit tradicionalment en amanida, tant les fulles com les tiges, es poden barrejar amb alguna fulla de salat blanc ; també s'ha vingut consumint com a verdura cuita, amb mongeta i patata o bé bledes i borratja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada