Translate

dimarts, 4 de desembre de 2012

Morella vera

Solanum nigrum L. subsp. nigrum


Planta de morella vera en flor, Flix, prop de la vila, octubre de 2010

La morella vera és una planta de la família de les solanàcies, anual o perennant, erecta o decumbent i ramificada.Planta de morella vera en flor i fruits verds, Flix, prop de la vila, octubre de 2010

Les fulles són ovades o romboïdals de fins a 7 x 4 cm de llargada i amb un pecíol de fins 4 cm, sovint una mica piloses.

Les flors estan agrupades en cimes amb els peduncles erectes que esdevenen reflexos a la fructificació, finalment; la corol·la està formada per 5 pètals soldats de color blanc i les anteres grogues i agrupades de fins a 2,5 mm.


Planta de morella vera amb fruits madurs, Riba-roja d'Ebre, vers la presa,
 octubre de 2010

El fruit és una baia molt semblant a la tomata però de color negre i de fins 10 mm de diàmetre.Planta de morella vera amb fruits madurs, Riba-roja d'Ebre, vers la presa, octubre de 2010

Habita els herbassars nitròfils, els horts i vores de camins (Polygono-Chenopodietalia). És comú a tota la comarca encara que no massa abundant. Distribució subcosmopolita.

És planta considerada tòxica per la seva composició química (solanina, etc.) i es recomana no fer-ne ús sense el seguiment facultatiu.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada