dissabte, 20 d’octubre del 2012

Eragostris de Barrelier

Eragostris barrelieri Daveau



Inflorescència d'Eragostris de Barrelier, Riba-roja, les Sènies, octubre de 2012

Planta herbàcia de la família de les gramínies, gens pilosa ni glandulosa; inflorescència en forma paniculada molt ramificada; és anual i sol fer uns 50 cm d'alçada.




Inflorescència d'Eragostris de Barrelier, beina de la fulla superior amb part de l'espiga exerta,  Riba-roja, les Sènies, octubre de 2012


Fulles amb la beina sense pèls, lígula pilosa, fa uns 10 mm de llargada per 0,5 d'amplada, la beina de la fulla superior resta amb alguna part de la inflorescència al seu interior, característica de l'espècie.




Inflorescència d'Eragostris de Barrelier, beina de la fulla superior amb part
de l'espiga exerta,  Riba-roja, les Sènies, octubre de 2012

La panícula és laxa i arriba a superar els 20 cm, els pedicels són més curts que les espiguetes; aquestes darreres fan poc més 10 mm per uns 2 mm d'amplada com a màxim; tenen entre 10 i 20 flors. La gluma superior fa uns 2 mm i és una mica més gran que la inferior que no supera els 1,5 mm; el lemma ronda entre els 1,8 i els 2,5 mm. És de floració molt llarga i ja es poden veure les primeres plantes en flor cap el març i segueix florint fins ben entrat el mes d'octubre.




Hàbitat d'Eragostris de Barrelier, Riba-roja, les Sènies, octubre de 2012

Habita els herbassars dels camps de cultius, sobretot horts i també els de les vores del riu; li agraden els sòls arenosos, és més rara als camps de secà.

És rara a la comarca, encara que pot abundar als seus hàbitats típics.

És una planta de distribució mediterrània sahariana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...