dijous, 1 d’agost del 2013

1 any de Blog de la FARE

1 d'agost de 2013

Ens autofelicitem pel 1r aniversari del Bloc de la FARE (Flora de l'Alta Ribera d'Ebre)

Encara que el bloc el vam crear a meitat de juliol de 2012 i vam pujar un parell d'espècies de prova durant aquell mateix mes, entenem que en realitat avui és la data de l'aniversari d'aquest senzill bloc.

Hem fet 391 entrades, de les quals 367 són diferents tàxons, principalment espècies. La resta de les entrades són complementàries.

Hem tingut una quantitat de seguidors i de visitants que no ens esperàvem pas.

Historial de totes les visualitzacions de pàgina a les 18.43 h:


Visualitzacions de pàgina avui
50
Visualitzacions de pàgina ahir
62
Visualitzacions de pàgina l'últim mes
1.679
Historial de totes les visualitzacions de pàgina
14.506


Les paraules més cercades han estat:

06/09/2012
99
12/04/2013, 2 comentaris
69

Les fonts de transit a més visualitzacions:

Fonts de trànsit


Gràcies Jaume, et prepararé un obsequi.

L'objectiu que ens vam imposar de pujar una espècie diària l'hem aconseguit.

Bé que algunes entrades encara no estan acabades i altres les anirem ampliant i per tant han d'evolucionar en el temps com tot bitxo vivent. Seguir pujant una espècie diària fins al 31 de juliol de 2014 serà tasca impossible per raons óbvies. Intentarem fer allò impossible! Sabem que molts teniu grans projectes per al 2014, algun impossible, però ho intentarem.

Ampliarem alguns apartats com ara els usos medicinals i allò que en diem etnobotànica; i intentarem ampliar un vocabulari per tal que aquestes paraulotes que de vegades diem us siguin més properes. Tenim també intenció d'ampliar la informació pel que fa a la vegetació.

Ens falta trobar persones de més de 60 anys que siguin coneixedores de noms populars i del usos que en feien de les plantes o que ho havien sentit dels seus iaios o avantpassats. Hem de recuperar la història abans que no sigui massa tard.

Us deixem algunes fotos dels/de les autor/es del primer mes de l'any 2013.






La Mar, la Dolors i el Ferran, el dia 7 de gener de 2013. Dibuix del barrufet de Ferran Lloret i Pons,  Vingalis de Ferran, Flix, Alta Ribera d'Ebre, Catalonia, maig de 1986




La constància de l'aigua, comportes avall del pont de Flix, la remor des de casa, la remor de sempre. Una riuada infinita que no va parar fins passat Sant Joan. No tinc record de les comportes obertes durant tant temps.




4 comentaris:

  1. Ei! eixerit i eixerides!felicitats per l'aniversari!
    Molt interessants les novetats que anuncieu, per cert no sé si coneixeu a Paco, del Colomé, en sap un munt d'això de les plantes i els seus usos!

    Salut

    Jaume

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recordo els del Colomé quan hi anàvem a banyar-nos fa més de 45 anys :o(((((((( (Que vells som!!!) però no sé si conec a Paco, amb el teu ajut pot ser hi podria parlar. Per cert hem de parlar un dia de pedres de paret! ara no pq marxem uns dies a Bilbo; ja vaig veure al teu blog que hi vau ser fa poc, i per cert la Mar està a l'hospital Cruces de Bilbo a neurologia, segur que li hagués agradat veure-us allí. T'escric un correu al privat abans de festes.
      Salut i http://www.youtube.com/watch?v=TVvxACm-tjU&feature=youtu.be
      Ferran

      Elimina
  2. Moltes felicitats i per molts anys de blog! Que ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí. Però com l'aigua anem sempre endavant i no hi a res que ens pari.

    Força!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Força Mar!!!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=TVvxACm-tjU&feature=youtu.be

      Elimina

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...